Houwers Dakwerken

Familiebedrijf Houwers Dakwerken gebruikt Lisaas voor projectbewaking

In 1980 heeft Jan Houwers Houwers Dakwerken opgericht. Het bedrijf is door de jaren heen gegroeid, maar altijd klein van opzet gebleven. Inmiddels hebben twee zonen ook de liefde voor het dakdekkersvak gevonden en zijn zij in de voetsporen van Jan Houwers getreden: een echt familiebedrijf dus!

Naast de familie zijn er een aantal vaste medewerkers en een vaste groep van ZZP’ers die dagelijks de vele projecten en opdrachten uitvoeren. 

Houwers Dakwerken gebruikt Lisaas ERP Software voor een optimale projectbewaking

Alle handelingen in één programma en via de cloud overal bereikbaar, waar we ook aan het werk zijn

“De ERP software van Lisaas brengt de groei van ons bedrijf in de volgende versnelling”. Dit zijn woorden van Dion Houwers, de jongste zoon van oprichter Jan Houwers. Na een keuze gemaakt te hebben voor software die uiteindelijk nooit is geïmplementeerd, aarzelde hij om wederom een automatiseringstraject op te starten. Na een eerste presentatie van Lisaas en het zien van de mogelijkheden waren Dion en zijn broer Roy onder de indruk.

Het feit dat de maandelijkse abonnementskosten laag zijn in vergelijking met andere applicaties voor projectmatig werken en de afhandeling van serviceopdrachten, speelde zeker mee in de keuze voor Lisaas.

De kennis en kunde van de medewerkers van Lisaas om een organisatie, zoals Houwers Dakwerken, te begeleiden met de automatisering is erg fijn en resulteert in een prettige samenwerking. “Het team van Lisaas neemt echt de tijd om de wensen van de klant helder te krijgen om het beste uit de software te halen en ze blijven doorontwikkelen. Kleine aanpassingen of problemen worden dezelfde dag in behandeling genomen, de service is top”

Houwers Dakwerken gebruikt Lisaas ERP Software voor een optimale projectadministratie
Het team van Houwers Dakwerken werkt met Lisaas ERP Software

Projectbewaking is essentieel

Op dit moment worden de projecten en serviceopdrachten allemaal via Lisaas afgehandeld. Het begint met de calculatie en eenmaal aan het werk kan je het project in de hand houden en de marge bewaken. 

De vele opdrachten van de vaste opdrachtgevers, zoals vastgoedbeheerders en woningbouwverenigingen kan Houwers Dakwerken met Lisaas allemaal correct administreren. Lisaas heeft daar veel functionaliteiten voor, o.a. een digitale werkbon en foto- en documentenbeheer. De urenadministratie en de facturatie van de serviceopdrachten verloopt vele malen sneller.

Automatiseren is organiseren

Het gaat niet vanzelf. Het begint ermee dat je het systeem moet voeden met de juiste data. Nadenken over hoe je als bedrijf wilt werken en hoe je de bedrijfsprocessen inregelt.

Lisaas: “Automatiseren is organiseren. Indien je organisatie op orde is, kan je zoveel meer uit je software halen. Iedere dag kan je concreet sturen en ingrijpen op basis van harde cijfers”.

Lisaas ondersteunt behoefte voor digitaal samenwerken

Alles in één programma is ideaal. Lisaas is vanuit de standaard al erg flexibel, maar soms is maatwerk nodig. Klantspecifieke wensen zijn mogelijk en betaalbaar. Koppeling met derde partijen behoort ook tot de mogelijkheden. Hier gaat Houwers Dakwerken in de toekomst zeker gebruik van maken. Digitaal samenwerken is in de branche een must en Lisaas ondersteunt deze behoefte.