Tres-Machinebouw

Tres-Machinebouw maakt de overstap naar Lisaas ERP Software

Direct bij de start van het bedrijf was men ervan overtuigd dat er met een ERP Applicatie moest worden gewerkt. In eerste instantie is gekozen voor een gerenommeerde applicatie uit de metaalbranche c.q. machinebouw, maar dit bracht niet het gewenste resultaat. En toen kwam men met Lisaas in aanraking…

Tres-Machinebouw

 

Tres-Machinebouw is voortgekomen uit Tim, Roel en Sven met de ambitie om machines te maken. Na enige tijd ervaring op te hebben gedaan in de branche hebben zij er voor gekozen om samen verder te gaan.  Doordat ze alle drie verschillende kwaliteiten en ervaringen hebben, zijn ze in staat om elkaar goed aan te vullen.  

Ondanks dat ze gespecialiseerd zijn in de assemblage van machines, hebben ze ook veel specialisme met betrekking tot de fabricage van machines. Zo hebben ze binnenshuis veel kennis over de fabricage, maar hebben ze ook een groot netwerk van leveranciers die dit ondersteunen. 

Zij zijn ook bekend met de engineering van machines. Biedt u maatwerk aan uw klant en is elke machine anders, geen probleem. Bij Tres-Machinebouw denken zij graag mee over de engineering van uw machine zodat u maatwerk kunt leveren aan uw klant.

Waarom een ERP Applicatie?

 

Alle drie was men direct overtuigd bij de start van Tres-Machinebouw dat er met een ERP applicatie moet worden gewerkt. Dit om snel en efficiënt belangrijke informatie met elkaar te kunnen delen over de verschillende projecten. Gezien de technologische mogelijkheden is men op zoek gegaan naar een standaard applicatie die de huidige moderne technieken omarmd. Denk hierbij o.a. aan een SAAS (Software As A Service) oplossing, volledig via de Cloud beschikbaar en geen lokale hardware en bijbehorende installatie benodigd. Daarnaast een financieel geïntegreerde administratie, zodat alles up to date is in de organisatie voor wat betreft de informatie voorziening.

 

Het resultaat is dat de standaard mogelijkheden van Lisaas meer dan voldoende functionaliteit biedt om de projecten te bewaken qua doorlooptijd en budget. Door de koppeling met SharePoint zijn alle documenten te reproduceren en is er een digitaal archief beschikbaar. De korte leercurve is een groot voordeel ten opzichte van de eerdere ervaring met een ERP applicatie. De geïntegreerde financiele administratie geeft direct een duidelijk beeld van de performance van de organisatie.

Uitdaging

Een overstap maken naar een nieuwe ERP leverancier is niet gemakkelijk na de verschillende investeringen in tijd en kosten voor consultancy. Na het beschikbaar stellen van een demo omgeving van Lisaas heeft men bij Tres-Machinebouw de knoop doorgehakt en is voor Lisaas gekozen en afscheid genomen van de bestaande ERP leverancier. 

Resultaat

Het resultaat is dat de standaard mogelijkheden van Lisaas meer dan voldoende functionaliteit biedt om de projecten te bewaken qua doorlooptijd en budget. Door de koppeling met SharePoint zijn alle documenten te reproduceren en is er een digitaal archief beschikbaar. De korte leercurve is een groot voordeel ten opzichte van de eerdere ervaring met een ERP applicatie. De geïntegreerde financiële administratie geeft direct een duidelijk beeld van de performance van de organisatie.