Voorraad- en artikelbeheer - Lisaas ERP Software

Houdt uw voorraad op een optimaal peil.

Heeft u altijd al uw inkoop, voorraad en artikel- en materiaalverbruik willen ordenen? Of wilt u uw voorraadbeheer inzichtelijk maken? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Lisaas ERP Software is onder andere een voorraadbeheer en artikelbeheer systeem. Dit systeem is voorzien van een zeer praktisch voorraad- en artikelenbestand. Binnen deze geïntegreerde module worden alle gegevens over uw voorraad, artikelen en materialen vastgelegd. U heeft meteen een overzicht van de bestellingen, de historie van het gebruik van artikelen, van uw huidige voorraadstatus en leveranciers.

Optimaal voorraad en artikelbeheer

Voorraad- en artikelbeheer

U kunt zien waar tekorten dreigen te ontstaan of wat juist de hardlopers zijn. Daarnaast is het handig om te weten bij welke leverancier u de beste prijs voor het artikel betaalt. Lisaas ERP Software maakt dit mogelijk voor u! Met behup van deze module, kunt u zeer efficiënt inkopen. Hiermee houdt u uw voorraad op een optimaal peil.

Via het inkoopsysteem van Lisaas kunt u eenvoudig en snel inkooporders plaatsen. Dit kan voor zowel artikelen uit uw artikelbestand als voor overige bestellingen. Tevens kunnen inkooporders aan een projectnummer worden gekoppeld. Hierdoor worden de kosten direct in de nacalculatie verwerkt. Verder wordt goederenontvangst in het systeem geregistreerd. Hierbij worden de goederen automatisch bij het project bijgeboekt of op de voorraad geboekt zodra ze ontvangen zijn. Voor alle niet tijdig ontvangen goederen kunt u direct een duidelijk overzicht genereren. De inkoopfactuur wordt automatisch vergeleken met de inkooporder en in het systeem geregistreerd.

Het is mogelijk om een automatische uitwisseling van bestelgegevens en orderbevestigingen te doen en om complete artikellijsten te importeren. Dit werkt volgens de cXML of Insbou-standaard. Hierdoor kunt u de door u aangemaakte inkooporder direct én via een beveiligde verbinding naar uw toeleverancier verzenden. Hierna kan de toeleverancier direct de prijs en levertijd bevestigen. Dit wordt dan meteen in het systeem verwerkt. Het bestelproces verloopt dus efficiënter, sneller en nauwkeuriger.

Optimaal voorraad en artikelbeheer
altijd en overal een actuele voorraadstand met het voorraadbeheer van Lisaas ERP Software

Actuele voorraadstand

Het is voor elke onderneming van groot belang om inzicht te hebben in de actuele voorraadstand. Lisaas biedt dit inzicht, altijd en overal is meteen duidelijk of het gewenst artikel op voorraad ligt, in welke aantallen, waar tekorten dreigen te ontstaan en wat de eventuele levertijd van het artikel is. Gaandeweg genereert u middels dit voorraadbeheer systeem een optimale basisvoorraad met de hardlopers, minimale voorraad en kunt u voorspellingen doen op basis van informatie uit het verleden. Zo krijgt u een optimale balans in voorraad en kosten én beperkt, minimaliseert of voorkomt u misgrijpen.

Verwerk eenvoudig en snel de inkoopfactuur / inkoopfacturen.

Voorraadbeheer

Met het voorraadbeheer van Lisaas bent u altijd op de hoogte van uw actuele voorraad. Het beheren en het inzichtelijk hebben van de goederenstromen binnen uw onderneming is van groot belang. Met een actueel en accuraat inzicht en overzichtelijke bestelhistorie kunt u namelijk tijdig actie ondernemen of bijsturen waar nodig. Hierbij kan Lisaas u helpen. Zowel voor hoge als lage omloopsnelheden, een groot of klein aantal artikelen, locatie in uw magazijn of zelfs voor artikelen op afroep bij uw leverancier of eigen productie. Uw eigen Lisaas omgeving zorgt voor een voorraadadministratie die klopt, altijd en overal.

uitgebreide zoekfuncties in uw eigen Lisaas ERP Software omgeving, voor smartphone, tablet, laptop en pc

Leverancierkeuze

De keuze voor de juiste leverancier wordt bepaald op basis van een aantal competenties; zoals gemiddelde levertijd, leveringsgarantie, kostprijs, kwaliteit van het artikel, aftersales en garantie, leverings- en betalingsvoorwaarden. Lisaas biedt u inzicht in de competenties van de diverse leveranciers, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken voor een specifieke leverancier. Geef aan of het een voorkeursleverancier is, een alternatieve leverancier of wellicht een toekomstige leverancier. Inzicht in uw leveranciers leidt tot optimalisatie van het inkoop- en verkoopproces, financieel inzicht en kostenbesparing en versterkt uw onderhandelingspositie bij uw leveranciers.

importeer artikelen en artikellijsten in bedrijvensoftware, handige optie bij Lisaas ERP Software

Importeren artikellijsten, prijsupdates en documenten

Beschikt uw leverancier over een artikellijst met de daarin afgesproken verkoopprijzen? Voert uw leverancier prijsupdates door? Dan biedt Lisaas u een praktische en eenvoudige oplossing om complete artikellijsten te importeren en prijsupdates met 1 druk op de knop door te voeren in uw eigen Lisaas omgeving. Zo bent en blijft u altijd up-to-date, blijft uw inkoop actueel en conform de gemaakte afspraken. Een enorme tijdsbesparing. Daarnaast kunt u documenten, zoals gebruikershandleiding, installatiehandleiding, garantiebewijs, keuringsbewijs of certificaten koppelen aan het betreffende artikel. Dit optimaliseert het inkoopproces en legt alle wijzigingen en updates meteen correct vast.