Handige Tools

Lisaas ERP software is een zeer complete bedrijfssoftware. Met onder andere digitale inkooporders, urenregistratie, administratie, omzet en financiën.

Natuurlijk zijn er nog diverse andere mogelijkheden en modules binnen Lisaas.

Zo voorziet Lisaas u van onder andere: 

  Urenregistratie:

Medewerkers kunnen eenvoudig zelf via internet hun dagelijkse uren verantwoorden. Zij kunnen hier zowel hun werktijden als de projecten en uursoorten waaraan zij gewerkt hebben invoeren. Zij kunnen ook meteen zien of het aantal ingevoerde uren overeenkomt met de aangegeven werktijden en pauzes. Deze opzet van urenadministratie maakt het ideaal toepasbaar voor bedrijven die veel orders op basis van nacalculatie doen. Ook voor bedrijven die veel projecten op locatie doen, zoals installatie-werk, onderhoud of in de bouw kan deze urenregistratie een goede basis vormen voor inzicht in de kosten van projecten.

  Kilometerregistratie:

Uniek van Lisaas is de koppeling van urenadministratie aan een kilometerregistratie per bedrijfsauto. De ingevoerde uren en kilometers zijn direct gekoppeld aan de nacalculaties van de orders/projecten. Zo kunnen uw medewerkers via hun telefoon, tablet of laptop hun werktijd, reistijd maar ook het aantal gereisde kilometers inboeken. Daarnaast is het nog een optie om Track&Trace van de bedrijfswagens te koppelen in Lisaas zodat u altijd achteraf (of actueel) inzicht heeft in de locatie van de voertuigen.

►   Afleverbonnen:

Omdat de Lisaas software overal via internet bereikbaar is kunnen alle leveringen of opleveringen op locatie voor akkoord afgetekend worden. U logt gewoon in op uw laptop, smartphone of tablet en u kunt de afleverbon of het opleveringsformulier laten aftekenen door de betreffende afnemer of verantwoordelijke. Zo heeft u een snelle en betrouwbare vastlegging van de aflevering, meteen digitaal opgeslagen. Dus geen kopietjes, scans of duplicaten meer nodig.

►   Inkoopopdrachten:

Met slechts enkele klikken van de muis bereidt u een bestelling voor, u kiest voor een product, een leverancier, een aantal en een gewenste levertijd en uw inkoopopdracht is gereed. Met nog 1 muisklik wordt uw inkoopopdracht per mail verzonden naar uw leverancier. Datgene wat u besteld heeft wordt automatisch in de ‘nog te ontvangen’ voorraad opgenomen. Zo weet u altijd precies wat in bestelling uitstaat, wat u wanneer kunt verwachten en wat uw voorraadstatus is.

►   Administratie:

Het is ideaal om het reilen en zeilen van uw gehele organisatie inzichtelijk te hebben en te houden met behulp van Lisaas. Maar ook de cijfers zijn van groot belang! De complete administratie van uw bedrijf is geïntegreerd in onze software. Dus uw belastingaangiften, balansen, afschrijving, maandcijfers, liquiditeitspositie, bank- en rekeningcourant info, debiteuren en crediteuren standen kunt u inzien op elk moment van de dag. De eenvoud en de efficiency van deze geïntegreerde administratie maakt het Lisaas pakket hét complete pakket.

►   Productieplanning:

Natuurlijk wilt u weten wat de bezetting van uw personeel, uw machines en uw projectportefeuille is. Daarvoor heeft Lisaas een uitgebreide productieplanning. Behalve dat u aan uw projecten doorloop-statussen toe kunt kennen, zodat u altijd kunt zien hoe ver de projecten gevorderd zijn, krijgt u inzichtelijke informatie over de bezettingsgraad van uw personeel en machines. Dat maakt tijdig bijsturen mogelijk, zodat een optimale bezetting gerealiseerd wordt en in de gaten kan worden gehouden.

►   Facturatie:

Uw klant heeft uw offerte goedgekeurd en het project is afgerond? Dan hoeft u alleen nog maar op het knopje ‘nacalculatie’ te drukken en u heeft meteen inzicht in de verloop van het project. Een overzichtelijk vergelijk tussen de voor- en nacalculatie, een totaaloverzicht van uren, materialen, inkoop, km’s. Uw bepaalt het factuurbedrag en met een druk op de knop is de factuur aangemaakt en een volgende ‘klik’ verzend de factuur meteen digitaal naar uw klant. De verwerking in de administratie heeft hierbij dan ook meteen plaatsgevonden.

►   Omzetoverzichten:

U wilt toch ook meteen weten hoe het ervoor staat? Met Lisaas heeft u meteen het gewenste overzicht. Omzet per klant, per project, per periode, per artikel, per uursoort. Overzichtelijk weergegeven in diagrammen, bedragen of tabellen. Zo kunt u heel snel goed onderbouwde beslissingen nemen zoals welke klant zorgt voor onze omzet, wat zijn onze beste (en slechtste maanden) en waarom, welke soort projecten bieden ons kansen, welke projecten vormen een probleem.

►   Offertes:

Een offerte maken in Lisaas is heel eenvoudig. De offerte wordt samengesteld op basis van het invoeren van artikelen, uren, uursoorten en kosten. Alle gegevens waarop u uw offerte baseert volgen het project tijdens de doorloop tot aan de facturatie. Met slechts 1 muisklik mailt u de offerte aan uw klant, waarbij alle specifieke afspraken (zoals betalingstermijn, klantenkorting, levertermijn, geldigheidsduur van de offerte) met deze klant automatische vermeld worden op de offerte. Het maken van aanbiedingen is nog nooit zo gemakkelijk en professioneel geweest.

Reacties zijn gesloten.